top of page
Kunstkapel.jpeg

Expositie

samenhang

7 kunstenaars tonen digitaal hun werk

 

de expo in de KUNSTKAPEL

Amsterdam is nu DIGITAAL

Op deze pagina tonen we  werk van vijf kunstenaars van de kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken

en twee geballoteerde jonge kunstenaars

About
verweven
SAMENHANG Flyer A5 DEF - expo Kunstkapel

De Expositie

Het lijkt alsof we steeds verder van elkaar af komen te staan. De huidige manier waarop we ons leven moeten inrichten draagt bij aan dit gevoel. Het ontbreken van nabijheid door aanraking, isolatie en gezichtsloosheid maken het zoeken naar verbinding knap lastig. Hoe verbinden we ons in deze tijd met elkaar? Laten we weer de echte, hele mens zien? Doen we het door het aanbrengen van structuur in de chaos? Kunnen we andere zintuigen gebruiken om dit gemis aan fysiek contact te overbruggen? Vragen die je kunt stellen waarbij het antwoord in één grote gemene deler terug is te vinden: kunst. Verbinding ontstaat door samenhang.

Deelnemende kunstenaars
Annelies van der Stel
Charlotte Burgmans
video >
Siberisch krijt en acryl
op doek
Annelies van der Stel

Annelies toont het verhaal van de schikgodinnen in siberisch krijt en acryl op doek. "Het drieluik “ Ode aan Yves klein Anthopometries” is mijn vertaling van de schikgodinnen. Bekend in vele mythologien en religies, de drievoudige godinnen ; Walkuren, Moira, Heksen, Parcea, Nornen, Fatit....Antropometrie in de letterlijke betekenis is , het meten van mensen.

anneliesvdstel.nl

Annelies- Ode aan Yves Klein  Anthropome

Annelies is tijdens de expositie Samenhang aanwezig op:

Donderdag 25 maart

13.00- 17.00

video >
Wandreliëfs
Charlotte Burgmans

Charlotte toont wandreliëfs uit de serie ‘Organized Chaos’. 'Samenhang' is voor mij gelijk aan verbondenheid.

 

De afzonderlijke elementen in mijn wandreliëfs vormen samen het kunstwerk. Het geometrische ontwerp vormt samen met de vele honderden tegeltjes, de open ruimtes, lichtval en schaduw het kunstwerk.  Ieder moment van de dag ziet het er anders uit.

charlotteburgmans.com

Charlotte Burgmans.jpg

Charlotte is tijdens de expositie Samenhang aanwezig op:

Zondag 28 maart:13.00- 17.00 

video >
Geurkunst
Claudia De Vos

De kunstobjecten en installaties die Claudia maakt zijn voorzien van geur: geurkunst. Ze bestaan veelal uit een combinatie van diverse media zoals keramiek, tekeningen, doek, fotografie én natuurlijke, plantaardige geuren. Het is kunst met een geurbeleving in relatie tot omgeving, de mens en haar geschiedenis.

De expositie ‘Samenhang’ toont een nieuwe serie geurkunstwerken waarin natuur en onze verbinding hiermee centraal staan. In haar nieuwe boek ‘Geurpsychologie voor iedereen beschrijf ze waarom geur zo belangrijk voor ons is en kunnen we meer lezen over haar geurkunst.

geurambassadeur.nl

Mosmeisje| Claudia de Vos (2021) small .

Voor de totaalbeleving kunt u HIER de bijbehorende geursamples opvragen.

Wat is geurkunst?

Kijk hier naar de introductievideo >

Claudia is tijdens de expositie Samenhang  aanwezig op:

Zaterdag 27 maart:13.00- 17.00

video >
Grafisch werk
Edwin Eduard Boering

Het werk van Boering is een reflectie op het wonen in de stad met het gebruik van elementen uit de natuur. Hij gebruikt contrastrijk of grafisch beeld uit een omvangrijk archief van duizenden zelfgemaakte analoge en digitale foto’s. Hij zoekt vaak de rauwe kant op, tegen ‘urban’ graffiti aan. In steden en op het ruige platteland van Texel vindt hij daarvoor zijn inspiratie.

 

Het werk ‘Columnistas’ is een serie langwerpige platen met contrastrijke afbeeldingen op voetstukken. Het is een referentie naar tempelzuilen uit de oudheid en verbind het verleden met het heden. Het is ook een associatie op verval. De verschillende lengtes zorgen voor een eigen dynamiek.

ebovervloed.nl

Columnistas - Kunstkapel 2021.jpg

Edwin is tijdens de expositie Samenhang aanwezig op:

Vrijdag 26 maart:13.00- 17.00

Edwin Eduard Boering

06 819 55 618

edwinboering@gmail.com

video >
Olieverven
Vera Jongejan

De olieverven die ik in deze virtuele expositie toon, gaan over herinneringen en verhalen die in mijn gevoel verzonken lagen. Ze hebben zichzelf al schilderend, laag over laag naar boven gewerkt. Het zijn gestolde bewegings-momenten, zichtbaar als de buitenste schil van een proces van bewustwording. Schilderen is voor mij een beeldende taal waarmee ik door middel van associaties contact probeer te leggen met de beschouwer. Een manier om mij te verhouden met de omgeving en het vinden van een samenhang.

verajongejan.nl

Doortocht olieverf op linnen ( 60-60 cm)

Vera is tijdens de expositie Samenhang

aanwezig op:

Woensdag 24 maart

13.00- 17.00

video >
Fotografie
Iris Hartman

Na een traumatisch verlopen jeugd reflecteert Iris Hartman door middel van fotografie haar onbespreekbare realiteit op de natuur. Ze kijkt met bewondering naar de natuurlijke omgeving die, net als de menselijke, gevormd wordt in voor- en tegenspoed. Samen met de gevoelsmatige aspecten liggen diverse wetenschappelijke feitelijkheden ten grondslag aan Hartmans werk. The Remedy verwijst naar het gegeven dat de natuur kan bijdragen aan het herstel van de mens. In haar beeldtaal gebruikt ze de natuur als theater, waarin bomen als personages met individuele karakters fungeren. Het door haar gecreëerde typische licht is betoverend, maar het brengt ook iets verontrustends in haar beeld.

irishartmanfotografie.nl

IrisHartman_Connected_2018.jpg

Iris is tijdens de expositie Samenhang aanwezig op:

Zaterdag 27 maart:13.00- 17.00 

video >
Fotografie
Jianni Elsenhout

REQUIEM

Met deze serie zelfportretten visualiseert autonoom fotograaf Jianni Elsenhout zijn angsten. Hij is gefascineerd door het menselijk lichaam en psychologie. In dit project stelt Elsenhout de vraag wat onze emotionele- en fysieke reactie is op een bepaalde situatie. 
 

REQUIEM nodigt de beschouwer uit iets te ontdekken over zichzelf: een herinnering, een gevoel of een verhaal.

JianniElsenhout.com

Jianni Elsenhout - REQUIEM No.III.jpg

Jianni is tijdens de expositie Samenhang aanwezig op:

Zondag 28 maart:13.00- 17.00 

Claudia De Vos
Edwin Eduard Boering
Vera Jongejan
Iris Hartman
Jianni Elsenhout
Kleurrijke verf

Kom kijken in ons atelier

contact

Maak een afspraak

met een van ons: mail rechtsreeks naar de kunstenaars of

stuur een mail naar:

expositiesamenhang@gmail.com

  • Facebook
  • YouTube

Bedanktvoor je bericht!

CONTACT
bottom of page